W formularzu prosimy wpisać wszelkie pytania dotyczące tego produktu,
a w pilnych sytuacjach prosimy o kontakt telefoniczny - 22 646 77 27.

Sączki do analizy słodu i piwa Hahnemuehle

Sączki filtracyjne do analizy słodu i piwa, specjalnie opracowane i produkowane, aby spełnić normy obowiązujące dla filtrów stosowanych w browarnictwie. Sączki celulozowe browarnicze doskonale nadają się do klarowania i przygotowania próbek.

Sączki do analizy słodu i piwa Hahnemuehle

Sączki celulozowe do analizy słodu i piwa Hahnemuehle

Sączki browarnicze są zalecane w najnowszym wydaniu instrukcji “Analytical methods in breweries – Wort, Beer, Beer mixed Beverages”, opublikowanej przez Middle European Brewery Analysis Commission (MEBAK, 2013).

Filtry są idealne do klarowania i przygotowywania próbek.

Doskonale nadają się do usuwania CO2 i zmętnień.

*Zalecane do analizy zgodnie z LFBG § 64 (niemieckie przepisy prawa dotyczące żywności i pasz).

Do analizy ilościowej w browarach zaleca się typy 589/1 i 589/2. 

Dane techniczne filtrów do słodu i piwa Hahnemuehle
 Typ Grubość (mm) Czas filtracji wg. Herzberg (s) Gramatura (g/m2)
 2555
0,17
110
75
 595
0,18
140
81
 597
0,15
160
68
 602h
0,16
750
84

Sączki filtracyjne do słodu i piwa Hahnemuehle

Specyfikacja – sączki filtracyjne do analizy słodu i piwa Hahnemuehle
Średnica (mm)
Typ Ilość
2555 – karbowane 597 – gładkie
 125   DP597125 100
 185 DF2555185   100
 240 DF2555240   100
 320 DF2555320 DP597320 100
Sączki dostępne w średnicach 55-70-90-110-150-185-240-320 w wersji płaskiej z przedrostkiem DP597+średnica oraz w wersji karbowanej z przedrostkiem DF2555+średnica

Inne rozmiary, arkusze, rolki i specjalne nacięcia są dostępne na życzenie przy zamówieniu większych ilości.