Sączki do analizy słodu i piwa Hahnemuehle
Sączki celulozowe do analizy słodu i piwa Hahnemuehle
Sączki browarnicze są zalecane w najnowszym wydaniu instrukcji “Analytical methods in breweries – Wort, Beer, Beer mixed Beverages”, opublikowanej przez Middle European Brewery Analysis Commission (MEBAK, 2013).
Filtry są idealne do klarowania i przygotowywania próbek.
Doskonale nadają się do usuwania CO2 i zmętnień.
*Zalecane do analizy zgodnie z LFBG § 64 (niemieckie przepisy prawa dotyczące żywności i pasz).
Do analizy ilościowej w browarach zaleca się typy 589/1 i 589/2.
Dane techniczne filtrów do słodu i piwa Hahnemuehle | |||
Typ | Grubość (mm) | Czas filtracji wg. Herzberg (s) | Gramatura (g/m2) |
2555 |
0,17 |
110 |
75 |
595 |
0,18 |
140 |
81 |
597 |
0,15 |
160 |
68 |
602h |
0,16 |
750 |
84 |
Sączki filtracyjne do słodu i piwa Hahnemuehle
Specyfikacja – sączki filtracyjne do analizy słodu i piwa Hahnemuehle | |||
Średnica (mm) |
Typ | Ilość | |
2555 – karbowane | 597 – gładkie | ||
125 | DP597125 | 100 | |
185 | DF2555185 | 100 | |
240 | DF2555240 | 100 | |
320 | DF2555320 | DP597320 | 100 |
Sączki dostępne w średnicach 55-70-90-110-150-185-240-320 w wersji płaskiej z przedrostkiem DP597+średnica oraz w wersji karbowanej z przedrostkiem DF2555+średnica |
Inne rozmiary, arkusze, rolki i specjalne nacięcia są dostępne na życzenie przy zamówieniu większych ilości.