Refraktometry lunetkowe Eclipse Professional
Kieszonkowe refraktometry lunetkowe Eclipse Professional
Wysokiej jakości, profesjonalne refraktometry lunetkowe produkowane w fabryce firmy Bellingham and Stanley w Anglii.
Całkowicie szczelna, nierozbieralna obudowa zabezpiecza wnętrze refraktometru przed pyłem i wilgocią a jednocześnie uniemożliwia przypadkowe uszkodzenie układu pomiarowego urządzenia przez niedoświadczonego użytkownika.
Refraktometry serii Eclipse Professional dostarczane są z certyfikatem kalibracji wystawionym przez akredytowane w UKAS laboratorium kalibracyjne firmy B+S.
Charakterystyka refraktometrów lunetkowych Eclipse Professional:
- Komfortowy wizjer z regulacją ostrości.
- Precyzyjna i czytelna skala.
- Łatwa kalibracja pokrętłem zabezpieczonym przed przypadkową zmianą ustawienia.
- Łatwy do czyszczenia pryzmat pomiarowy.
- Wygodny, gumowy uchwyt chroniący refraktometr przed wpływem temperatury ciała operatora na wynik pomiaru.
- Podstawa zabezpieczająca przed przewróceniem się refraktometru po postawieniu na blacie.
- Łatwa do wymiany klapka pryzmatu pomiarowego.
- Niska waga refraktometru.
- Specjalny otwór umożliwiający wpuszczenie kropli próbki pomiędzy zamkniętą klapkę i pryzmat, eliminuje możliwość rozbryźnięcia się płynu podczas zamykania klapki i ułatwia nałożenie właściwej objętości próbki.
- Refraktometry Eclipse Professional są dostarczane w komplecie z pokrowcem, instrukcjami obsługi po polsku i angielsku oraz certyfikatem kalibracji.
Nr kat.: | Typ / skala pomiarowa: | Zakres pomiarowy: | Podz. skali: |
45-01 | Cukier (Brix) % | 0 do 15 | 0,1 |
45-02 | Cukier (Brix) % | 0 do 30 | 0,2 |
45-07 | Cukier (Brix) % | 0 do 32 | 0,2 |
45-03 | Cukier (Brix) % | 0 do 50 | 0,5 |
45-08 | Cukier (Brix) % | 28 do 65 | 0,2 |
45-05 | Cukier (Brix) % | 45 do 80 | 0,2 |
45-06 | Cukier (Brix) % | 72 do 95 | 0,2 |
45-27 | Woda w miodzie % | 10 do 30 | 0,2 |
45-22 | Zawartość alkoholu (wino, cydr) ABV (°Zeiss) * | 10 do 135 | 1 |
45-26 | Skrobia % | 0 do 30 | 0,2 |
45-41 | Współczynnik (indeks) refrakcji (RI) | 1.330 do 1.420 | 0,001 |
45-66 | Współczynnik (indeks) refrakcji w lotnictwie (Aviation RI) | 1.330 do 1.420 | 0,001 |
45-44 | Płyn niezamarzający (glikol etylenowy); temp. zamarzania °C Płyn niezamarzający (glikol propylenowy); temp. zamarzania °C Kwas akumulatorowy SG |
0 do –40°C 0 do –40°C 1,1 do 1,35 |
5 5 0,05 |
45-46 | Płyn niezamarzający (glikol etylenowy); % obj. Płyn niezamarzający (glikol propylenowy); % obj. |
0 do 60 0 do 60 |
2,5 2,5 |
45-65 | Zasolenie % (NaCl) | 0 do 28 | 0,2 |
45-63 | Woda morska ‰ (PPT) | 0 do 180 | 1 |
45-81 | Cukier (Brix) % (do próbek o objętości poniżej 1 µl) | 0 do 50 | 0,5 |
45-82 | Cukier (Brix) % (do próbek o objętości poniżej 1 µl) | 45 do 80 | 0,2 |
* – Pomiar objętościowej zawartości alkoholu (ABV) wymaga użycia refraktometru mierzącego w skali Zeissa i areometru (gęstościomierza) nr kat. 44-839, a następnie obliczenia ABV za pomocą kalkulatora dostępnego w serwisie internetowym firmy B+ S.
Serwis gwarancyjny:
- Gwarancja: 1 rok.
- Autoryzowany serwis w Polsce: Labo Plus Sp. z o.o.
- Producent: Bellingham and Stanley (Anglia)
Pliki do pobrania:
Informacje dodatkowe: