W formularzu prosimy wpisać wszelkie pytania dotyczące tego produktu,
a w pilnych sytuacjach prosimy o kontakt telefoniczny - 22 646 77 27.

Refraktometry automatyczne serii RFM300-T

Refraktometry stacjonarne z ekranem dotykowym wyposażone w precyzyjny układ termostatujący i oferujące pomiar z rozdzielczością 0,000001 RI (0,001 Brix) w zakresie od 1,30 do 1,58 RI (od 0 do 100 Brix).

Refraktometry automatyczne serii RFM300-T

Cyfrowe refraktometry automatyczne serii RFM300-T

Refraktometry RFM300-TRefraktometry stacjonarne z ekranem dotykowym wyposażone w precyzyjny układ termostatujący i oferujące pomiar z rozdzielczością 0,000001 RI (0,001 Brix) w zakresie od 1,30 do 1,58 RI (od 0 do 100 Brix).

Refraktometry RFM300-T zostały zaprojektowane specjalnie do pomiarów „trudnych” próbek w przemyśle spożywczym i napojów ale doskonale sprawdzą się także w wielu innych aplikacjach. Spełniają m.in. wymogi GLP, farmakopei i wymagania sprzętowe FDA w zakresie regulacji 21 CFR cz. 11.

W przypadku pomiarów w skali Brix kombinacja termostatowania próbki i automatycznej kompensacji temperatury umożliwia pomiar w wybranej temperaturze (np. 70°C) z automatycznym przeliczeniem wyniku do temperatury odniesienia 20°C.

Wbudowany termostat zapewnia stabilizację temperatury nie tylko samej próbki, ale całego układu pomiarowego refraktometru, uniezależniając dokładność pomiaru od wahań temperatury otoczenia i wydłużając czas kalibracji.

Intuicyjne menu obsługi, możliwość wszechstronnej konfiguracji i szeroki wybór złączy komunikacyjnych, pozwala na dostosowanie refraktometrów RFM300-T do indywidualnych wymagań użytkownika.

Odporna mechanicznie i chemicznie obudowa umożliwia stosowanie refraktometru w trudnych warunkach przemysłowych laboratoriów kontroli jakości a także bezpośrednio na halach produkcyjnych.

Charakterystyka refraktometrów cyfrowych RFM300-T:

Czytaj więcej

Specyfikacja refraktometrów automatycznych RFM300-T:

 Model: RFM330-T RFM340-T
Zakres pomiarowy:
  Współczynnik refrakcji: 1,32 do 1,58 RI 1,32 do 1,58 RI
  Skala cukrowa: 0 do 100 °Brix 0 do 100 °Brix
Rozdzielczość:
  Współczynnik refrakcji: 0,00001 RI 0,000001 RI
  Skala cukrowa: 0,01 °Brix 0,001 °Brix
Dokładność:
  Współczynnik refrakcji: ± 0,00005 RI ± 0,00002 (od 1,32 do 1,38 RI)
± 0,00004 (powyżej 1,38 RI)
  Skala cukrowa: ± 0,04 °Brix ± 0,01 (od 0 do 30 °Brix)
± 0,03 (powyżej 30 °Brix)
Powtarzalność:
  Współczynnik refrakcji: ± 0,00001 RI ± 0,000005 RI
  Skala cukrowa: ± 0,01 °Brix ± 0,005 °Brix
Dodatkowe
skale
pomiarowe:
Ponad 20 skal pomiarowych w pamięci wewnętrznej refraktometru, w tym skale HFCS (42, 55 i 90%), winiarskie, cukrowe, moczu, mocznika, FSII, NaCL, Butyro itp. oraz skale definiowane przez użytkownika.
Automatyczna
kompensacja
temperatury:
Dla skali cukrowej (5 do 80 °C),
dla płynów kalibracyjnych AG (5 do 40 °C),
zdefiniowana przez użytkownika,
wyłączona (pomiar bez kompensacji).
Czas pomiaru: Minimum 4 sekundy.
Zakres temperatury termostatowania: Od 10 °C poniżej temperatury otoczenia (min. 0 °C)
do 70 °C
Dokładność pomiaru temperatury: ± 0,03 °C
Stabilność temp. próbki: ± 0,05 °C
Wymiary: 340 x 200 x 170 mm (długość x szerokość x wysokość)
Waga: 3 kg
Warunki otoczenia: 4 do 45°C; do 95% wilgotności względnej
Wyposażenie: Zasilacz, zapasowe filtry powietrza (2 szt.), plakietki identyfikacyjne RFID (2 szt.), dysk CD z oprogramowaniem do komputera PC, instrukcje  obsługi po polsku i angielsku, deklaracja zgodności.
 Numer katalogowy: 19-30 19-40

Serwis gwarancyjny:

  • Gwarancja: 3 lata.
  • Autoryzowany serwis firmy B+S w Polsce: Labo Plus Sp. z o.o.
  • Producent: Bellingham and Stanley (Anglia)